ÖNSKEDRÖM

Så här skulle jag vilja att det var:

Någon av de utländska journalisterna som satt i publiken på Helena Hörstedts visning igår kväll skriver en febrigt exalterad recension både till sin nätupplaga och tidning. Ryktet om geniet från Norrland sprider sig runt världen. Helena Hörstedt får en stående plats på Colette, Barney´s och Brown´s som stadigt säljer till hennes djupt trogna fans och Helena kan sitta i förnöjd och ostressad i Sverige och år efter år skapa nya fantastiska egensinniga kollektioner.

Funkar inte detta tänker jag ta en hel mängd foton på Helenas kläder och skicka till Karl Lagerfeld. Varför jag väljer Karl beror på att jag under åren pratat med en hel del personer som jobbar nära Karl och de är alla avslappnade och öppna och berättar om sin chef som den mest framåttänkande person de känner. Karls skulle se geniet i Helenas kläder och varför det är viktigt att hon kommer ut till en större publik. Varför det är viktigt att hon finns. Sen kan han ge henne en egen studio. Så som han har köpt Raymond Massaro, Lesagé och de andra unika mode/konsthantverk-“artisans” i haute-couturevärldens studios. För att det är viktigt att de finns.


Rabalder

Fyll på din garderob med härliga stickade koftor till dam från oss på Rabalder

Om det var någon som tvekade om Helena Hörstedt hade de i alla fall blivit överbevisade om hennes unika vision i går kväll då hon höll antagligen modeveckans minsta visning. Nio entréer allt som allt. Alla bärbara konstverk i svart, många med intrikata, precisa plisseringar. Första entrén var som gjord för Alien-mamman själv. Lika överväldigande och mörkt vacker.

Vi som gick och gratulerade henne efteråt hade alla gåshud på armarna, en modechef grät, två verkliga veteraner och kännare satt stilla och upprepade: “hon måste få hjälp att komma ut, hon måste få hjälp att komma ut”. Varför? Jo, man blir så klart rädd att Helenas kläder blir för kostsamma både för köpare och henne själv och att hon i längden inte ska ha råd att bibehålla sin vision. Och det får inte hända.