Skönhetssalong för hudvård

Att besöka en skönhetssalong
Att besöka en skönhetssalong för hudvårdsbehandling kan av många tyckas vara en lyx man lägger pengar på för att i första hand skämma bort sig själv, men det är i mångt och mycket även en hälsobehandling. Med en professionell terapeut som utformar en personlig behandlingsplan just för din hy och med produkter av hög kvalitet från en skönhetssalong är det långt mer än något som enbart handlar om att öka yttre skönhet. Många av de produkter som används på en skönhetssalong har unika och välbeprövade formler vilka inte enbart ökar välbefinnande och förskönar det ytter, i kombination med exklusiv massage av utbildade hudterapeuter får kroppens största och mest utsatta organ, huden, välbehövlig vård. Den typ av skönhetsbehandlingar som oftast erbjuds kan delas upp i ansikte, kropp, hand och fot. De kan vara klassiska behandlingar eller specialbehandlingar med högre koncentration ingredienser och därmed mer djupverkande.

Det första steget vid en ansiktsbehandling
Det första steget vid en ansiktsbehandling, efter analys, är rengöring av huden. På epidermis, hudens yttre cellskikt ackumuleras döda hudceller. Genom att ta bort dessa med t.ex. peeling förbereds huden för att ta emot rätt hudvårdsprodukt och optimera absorbering av de aktiva ingredienser. Därefter finns en rad olika oljor, krämer eller masker som kan appliceras på olika sätt samt efter hudtyp och behov. Man talar om normal, torr och fet hud. Känslig eller röd hud. Fuktfattig, mogen, syrefattig eller hyperpigmenterad hud. Alla kräver varierande kombination av produkter. För vissa kan det räcka med en hudkräm, medan andra kan kräva flera olika produkter för optimal behandling i din skönhetssalong.

För normal hud kan det räcka med en lätt kräm som skyddar och återfuktar medan det vid torr hud används ett serum, eller en olja som först appliceras under dag/nattkrämen för att förhindra uttorkning. Dessa oljor brukar ofta innehålla omega fettsyror och ceramider. Vid fet hud används antingen ett gel som reducerar glansigheten i ansiktet, eller en absorberande mask som verkar sammandragande på huden samt gör den ren och klar. Vid fuktfattig hud används återfuktande koncentrat eller en fuktmask som omedelbart tillför fukt till huden. Vid syrefattig hud appliceras en vätska som förebygger tilltäppta porer och vätskeansamlingar eftersom dessa håller kvar toxiner i huden vilka skyndar på åldersprocessen. För ögonen finns särskilt gel och krämer med aktiva ingredienser som lyfter huden, minskar rynkor och mörka ringar samt tar bort svullnader under ögonen.

Vid hudvård av kroppen – rygg, armar, ben, bröst och mage – börjar man även här med förberedande rengöring. Duschkräm eller gel används först medan kroppsskrubb med mikropärlor eller havssalt skonsamt tar bort de döda hudcellerna samt gör huden len. Näringsrika oljor används för att göra huden mjuk och smidig vilket också ger den en sidenaktig känsla. Dessa oljor passar bra för torr hud, medan det för fuktfattig hud ofta används en mjölkig emulsion som tillför fukt. Vid ryggbehandling behandlas kroppen med en syra som reducerar ojämn pigmentering och finnar. När man talar om en kroppsinpackning avses en ansikts- och kroppsbehandling med peeling, avslutande produkter samt mask. De produkter som används är högteknologiska formler, eller cocktails med aktiva ingredienser vilka har som funktion att stimulera uppkomsten av proteiner. Dessa i tur bekämpar stress och hjälper bevara hudcellernas livsduglighet som ständigt utsätts för extern aggressivitet.

Genom att kombinera behandlingarna med, inte enbart en enkel applicering utan även massage och fillers låter man huden koppla av och sinnet fylls så att huden effektivast kan absorbera så mycket som möjligt av ingredienserna. När den tillgodogjort sig produkterna blir resultatet en slät, fast och återupplivad hud som utstrålar skönhet. Och allt detta från skönhetssalong Pomeline

Vid fotvård sänks fötterna i ett aromatiskt bad, naglar klipps och nagelband rensas. Förhårdnader, nageltrång och liktorn behandlas med en avslutande massage. Och för händer görs t.ex. värmande handinpackningar, även här med massage som avslutning.

Gemensamt för behandlingarna är att de laddar batterierna samtidigt som ett inre välbefinnande nås. Huden revitaliseras, cirkulationen av energier ökar med en yttre skönhet som resultat.